Szervezeti felépítés

Az ERZSÉBET TÁBOROK Magyarország legnagyobb táboroztatási programja, amelyet az egyházi hátterű Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (1134 Budapest, Váci út 35. VII. em.; adószám: 18398304-2-41; főtitkár: Hornyák Tibor) valósít meg. A Szervezet felett a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyakorolja az alapítói jogokat, az Alapítvány közfeladatként látja el feladatait az Erzsébet-programról szóló törvény 2016. április 12-én hatályba lépett módosításának értelmében. Az Alapítvány munkáját kuratórium felügyeli és ellenőrzi.

A szervezetben Gazdasági és Pénzügyi Igazgatóság, Jogi és HR Igazgatóság, Projekt Igazgatóság, Program Igazgatóság, Ingatlanfejlesztési Igazgatóság, Titkárság és Kommunikációs Igazgatóság működik.

A szervezeten belül táborvezetők, programszervezők (koordinátorok és asszisztensek), pénzügyi-, jogi-, adminisztrációs-, titkársági- és ügyfélkapcsolati munkatársak, továbbá az ingatlanfejlesztéssel-, és az uniós projekttel kapcsolatos feladatokat ellátó kollégák dolgoznak.

Az Alapítvány Magyarország Kormányának támogatásával számos tábort szervez és megannyi gyermekprogramról gondoskodik egész évben. Legyen szó hagyományőrzésről, a sport, az életmód, a kultúra, a művészet vagy a tudományok területéről: széles programkínálat, évről-évre egyre több lehetőség és rengeteg élmény várja a gyermekeket. Az Erzsébet Táborok programjain 2016-ban közel 90 ezren vettek részt, 2017-ben pedig ez a szám már meghaladta a 100 ezret. Az Erzsébet-táborokba Kárpátaljáról, Ukrajnából, Erdélyből, a Felvidékről és Délvidékről is érkeznek tanulók.

Zánkán és Fonyódligeten több ezren vakációznak egy időben, míg több tízezer diák nyári programjairól és étkezéséről közvetlenül a lakóhelyen, napközi táborok megszervezésével gondoskodik az Alapítvány. A nyári táborok mellett ősszel és tavasszal ún. ottalvós osztálykirándulásokon, télen pedig karácsonyi eseményeken vehetnek részt a gyermekek. Az Alapítvány hosszú távú koncepció mentén szervezi a táborokat és a programokat, amelyek jellemzően a tulajdonában lévő zánkai és fonyódligeti táborhelyeken valósulnak meg. Ezeknek a Balaton parti táboroknak az üzemeltetését az Alapítvány kizárólagos tulajdonában álló Erzsébet Táborok Kft. (1134 Budapest, Váci út 35. V. em.; adószám: 25510410-2-41; ügyvezető: Ledvényi Csaba) végzi.