Bemutatkozás

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány célja, a Kárpát-medencében élő gyermekek üdültetése, táboroztatása, nyári programjainak biztosítása, a rászoruló gyermekek nyári étkezésének megszervezése, az itt élő fiatalok művelődésének, az anyaországgal való kapcsolattartásnak elősegítése. Emellett az Alapítvány a határontúli szervezetekkel való együttműködések kialakításában, gyermek- és ifjúságvédelmi programok szervezésében és lebonyolításában is közreműködik, valamint részt vesz a Kárpát-medencében élő fiatalok szociális ellátásához kapcsolódó feladataiban. Az Alapítvány feladata és célja továbbá az Erzsébet Programról szóló 2012. évi CIII. törvény 3.§ -ában rögzített közfeladatok ellátásának segítése, szociális, kulturális és egyéb programok szervezése. Az Alapítvány a fenti célok elérése érdekében jellemzően étkeztetéssel, táboroztatással, üdültetéssel, gyermek- és ifjúságvédelmi, rekreációs, valamint kulturális programok szervezésével kapcsolatos feladatokat valósít meg.

Az Alapítvány szervezésében megvalósuló Erzsébet Táborok önálló weboldala ide kattintva érhető el.

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány Alapító Okirata